Thursday, June 30, 2011

MTV World Stage Malaysia 2011


MTV World Stage Malaysia datang lagi. Kali ini menampilkan artis-artis seperti 30 seconds to mars, pop shuvit, neon trees dan tak lupa the k-pop band BEAST. Okay, dah excited dah ni. Konsert ini akan diadakan di I-City Shah Alam pada 24 July 2011. 


Kalau nak beli tiket, mestilah mahal kan..Takpe..ade banyak cara boleh menang tiket. Ini cara-caranya:






1. Xpax 


Bagi peminat untuk berdiri peluang untuk mendapatkan pas percuma ke MTV World Stage Live di Malaysia 2011, hanya mengambil bahagian dalam mana-mana aktiviti berikut: - Daftar hari ini dan menyertai gelombang berjangkit daripada Kolony, yang pertama seumpamanya rangkaian SMS berasaskan sosial mudah alih dengan menghantar <nickname> Kolony ke 25333. Dari 16 Jun 2011 dan seterusnya, KFREN MTV dan mula KDING dan KBOMM semua yang anda boleh. Pengguna yang paling KDING dan KBOMM akan memenangi sepasang pas. Untuk maklumat lanjut mengenai Kolony, sila layari www.kolony.com.my -pelanggan Xpax, UOX & SOX  berpeluang untuk mendapat 2 pas PERCUMA di MTV World Stage Live in Malaysia 2011 dengan menghantar "MTV" ke 28881 dan tambah nilai minimum RM50 dalam tempoh promosi bermula dari 10 Jun 2011 hingga 15 Julai 2011. - Pas juga boleh didapati dengan hanya memuat turun kandungan yang relevan di Channel X, www. channelx.com.my .- Bermula dari 10 Jun tahun 2011, lawatan Xpax Facebook di www.facebook.com / xpaxfb untuk maklumat lanjut tentang bagaimana anda boleh mendapatkan pas percuma untuk acara tersebut.


2. MASTERCARD 


Dari 01-30 Jun, 1000 yang pertama baru atau sedia ada Debit MasterCard pemegang kad yang membelanjakan RM30 dan RM60 masing-masing pada kad mereka dan SMS dalam kemasukan mereka akan layak untuk dua pas di MTVWorld Stage dan Snowalk @ i-City. - Selain itu, dua pemegang kad debit masing-masing akan berpeluang untuk memenangi Rock  Pakej bernilai untuk dua orang. Pakej ini termasuk pas kepada pihak MTV World Stage, menaiki limosin ke  MTV World Stage dan berpeluang untuk bertemu dengan artis-artis sehingga tarikh penutupan & peribadi, dengan MTV VJ Holly dan eksklusif yang ditandatangani MTV cenderahati. 




- Kelayakan pemegang kad debit boleh mendaftar untuk pas dengan menghantar SMS dalam format berikut MCMTV <jarak> Nama Penuh <jarak> nombor kad pengenalan ke 33387 pada 30 Jun 2011. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi 03-5635-1391 (Isnin-Jumaat 10:00-17:00 tidak termasuk cuti umum).


3. TWISTIES - Twisties akan memberi pas di MTV World Stage LIVE di Malaysia 2011 melalui laman Twisties Facebook Malaysia. Untuk mengetahui bagaimana anda boleh memenangi lebih pas dengan Twisties melayari www.facebook.com / twistiesmalaysia untuk maklumat lebih lanjut.
4. MTV World Stage Asia


Melalui web http://worldstage.mtvasia.com/win.php anda juga boleh memenangi tiket dengan klik pada "Flight Cases" bila masa sudah tamat. Game ni susah sket sbb anda kene tunggu sejam baru dapat  main. Kalau terlepas memang nasib la.. Nak tau lebih lanjut lawatilah address yang diberikan. Free tiket ini berlansung sehingga 6 julai 2011.. Apa lagi...jom terjah..




Tuesday, June 28, 2011

2pm new song! Hands Up!

Selain Big Bang..saya juga sangat suka kumpulan 2pm. Paling minat sekali Taecyeon. Beast (jantan) abes! Hahaha... Tersuka die mase dengar lagu dia dengan baek ji young tajuk "My Ear candy". So, baru-baru ini diorang comeback dengan lagu baru yang best bertajuk "Hands Up". Mula-mula dengar macam tak berapa nak best. Lame-lame rase ok. Sape-sape tak penah dengar lagi jom layan lagu ni. Kalau kat Youtube MV diorang dah lebih 2 juta views. Okey lah tu kan. Ha..moh layan.

Boleh download mp3 kat sini : click this link   credit to heeya.






Gambar Terbaik Setakat Ini

Tempat menarik untuk berjogging
Seperti yang anda tahu.. Saya sudah pun memiliki DSLR berjenama Nikon model D3100. Kamera ini memang user friendly untuk beginner macam saya ini. Dengan kelebihan guide mode yang ada dalam kamera ini, "amateur photographer"  macam saya boleh mengambil gambar yang cantik dengan lebih mudah.

Semalam saya dan adik ke Taman Tasik Seremban. Taman ini berada di tengah-tengah bandar. Amat sesuai untuk beriadah dan tempat mengambil gambar. Kalau weekend memang ramai lah pengantin datang sini ambil gambar. Okay jom lihat gambar-gambar yang diambil semalam.

The Brain Tree

Permandangan di Taman tasik Seremban

Dream place Distance

Taman Tasik Seremban


Sunday, June 26, 2011

Testing DSLR D3100

Hari jumaat lepas, secara rasminya kamera DSLR Nikon D3100 telah menjadi ahli baru dalam keluarga kami. Perasaan terus berbunga riang apabila memegang kamera baru tersebut. Telah lama kamera DSLR ini diidamkan dalam family kami, baru Jumaat lepas dapat direalisasikan. Hehehehe...


So, bila dapat kamera baru mestilah testing-testing kan..Ini antara beberapa keping gambar yang diambil guna kamera ini. Cantik hasilnya. Boleh amik gambar potrait yang blur kat belakang tu. Masa bawak kamera ini keluar outing semalam, banyak mata memandang kami. Terasa ade skill pula kan bila orang pandang-pandang...hahaha.. *perasan*

Gambar yang lain akan di 'upload' kemudian sebab internet sangat slow.
Saya dan Izzah

makan-makan dengan kawan

Tuesday, June 21, 2011

Daesung please be strong!

Daesung is a korean singer member of Big Bang. About 2 weeks ago Daesung got into a car accident. Hyun is a guy that passed away in that accident. The police is investigating whether Daesung killed Hyun or Hyun died before Daesung run over him, since Hyun was on the ground before Daesung even get there. Still, the result of the investigation haven't come out yet. Let's hope that Daesung will be strong during this time..

Monday, June 13, 2011

Lagu yang dekat di hati

Ahakkszz... Agak jiwang ye tajuk di atas..Weheeehihuu... *malu-malu* Oke..oke..entah papekan..ahaha..  Sebenarnya saya macam dah takde idea nak letak ape dalam belog ini jadi teringat nak buat post berkaitan dengan lagu-lagu yang memang ada maksud pada saya. Kira macam bila berkumandang je lagu tersebut mula la nak tersengih-sengih,tersipu-sipu malu..ahaaaii.. lol Yela, ada meaning yang tersirat kan..Hehehe.. Nak tau tak lagu ape.. Jom sama-same terjah..

Friday, June 10, 2011

Alumni Survey for Biomedic..

Hye guys..
Nak minta tolong sikit. Boleh tak kalau korang (pelajar-pelajar Bioperubatan yang dah graduate) buat soalan survey ini. Soalan survey ini dibuat oleh Universiti Malaya.  Survey ini adalah penting untuk penilaian terhadap program Bioperubatan ini. Cara-cara nak buat survey:

Wednesday, June 1, 2011

3 kredit kad!!

Harini memang hari bersejarah la sebab tak pasal-pasal saya memiliki 3 kredit kad..Percaye tak? Ceritanya begini, pada minggu lepas saya dapat panggilan dari Maybank dalam 6.30 petang macam tu.

Orang Maybank: Cik A*ma ke??
Saya: Ye bercakap. Kenapa ya?
Orang Maybank: Boleh tak Cik datang Maybank untuk ambil kredit kad.
Saya: Bila pulak saya apply kredit card ni?
Orang Maybank: Cik staff Maybank ke?
Saya: Ha'ah. *tapi saya dah berhenti tahun lepas*

Rupanya-rupanya saya terlupa bahawa semua executive Maybank akan dapat kredit kad. So,tadi saya pergilah amik kat Maybank.Terkejut saya bila dapat tahu saya akan dapat 3 kredit kad yang semuanya PLATINUM! Pergghh..tersedak jugak lah bile tengok. Pastu tanye kredit limit saya. Dia cakap sampai RM1*,***. Dasyat-dasyat. Tapi yuran tahunan die dasyat jugaklah kan..Sampai RM1500. Adehh...pening. Tapi saya memang nak pulangkan kad kredit ni tak lama lagi. Maybe guna 1 je. Sekarang ni terasa macam kaye pula. Boleh je nak pegi shopping sekarang ni..Hahaha... Saya ada American Ekspress Platinum,Petronas Platinum Visa dan juga Maybank  Visa Platinum. Untuk pengetahuan anda,jika anda ingin memiliki American Express Platinum anda perlu mempunyai gaji sebanyak RM10K sebulan atau total RM120,000 setahun. Rasa macam sayang nak surrender  kad ni tapi yuran dia mahal sangat. Tak mampu!Hehehe..Anda bagaimana? Sudah ada kredit kad??