Wednesday, February 9, 2011

Lelaki itu...Part 2

Maafkan saya wahai rakan-rakan sekalian kerana saya tidak menyambung cerita "Lelaki itu.."Saya janji nak update esok tapi disebabkan hari esok itu adalah hari saya pulang ke rumah maka smpai sekarang baru ade mase nak update cerita ini.Sory....huhu..

Okay...mase Rabu hari kejadian..memang saya dah janji nak test abang tue..So..sampai kat kedai tu terus order kat abang hensem tuh..

Saya:"Bang,saya nak burger satu..Biasa je tau bukan special" *Cakap dengan begitu jelas dan terang*

Abang burger: "Okey"

Tetibe dalam tengah menunggu abang tu masak burger,muncul la Hazira..Dari jauh dah tersenyum kambing.. hehehe..Dalam hati dia,pasti teringat janji kitaorang malam sebelumnya.. :-p Then,Hazira terus order..

Hazira: "Eh Kema..Aku rase dia buat burger special tuk ko la"

Dari jauh saya nampak abang tu pecahkan telur..Dalam hati terus berkata "Haish abang nie,biar betul"

Abang burger: "Dik,burger dah siap"

Dengan hati yang agak berdebar,saya pon terus menghampiri abang itu.Saya pon menghulurkan duit RM2.30. Sebab itu adalah harga burger biasa.

Abang Burger: "RM2.70 la dik"

Saya: "Hah?? Saya mintak burger biasa tadi"

Abang burger: "Ni burger special dik..Maaflah,dah terbuat.Camni ni??"

Disaat itu,saya memang rasa abang nie nak menipu nih..Panas je hati nih..Hazira dari jauh dah tidak dapat nak menahan gelak..lol

"Takpe2,tunggu Hazira punye burger"


Abang burger berkata kepada Hazira: "Dik,dah siap adik punye burger.RM2.30 ye."

So,Hazira pon bayar la RM2.30 je..Time tue kami berdua  mengagak yang abang tu tersalah cakap sebab kami ingatkan burger Hazira pon special jugak. Kami pon tergelak-gelak ingatkan abang tu dah pening or nyanyuk sebentar.Hehe..*Jahat kami nih*


Sampai kat umah Hazira pon nak makan burger die..

Hazira: "Eh,memang bukan burger special la kema...Burger daging biasa je...Takde telur!!"

Eh..apesal abang tue buat ko punya betul..

Hazira: "Ntahlah..tadi aku cakap kat abang tu nak BURGER BIASA 1"

Hurmm...nampaknya abang tu memang pekak la..Nak tau kenape?? Kiranya bila ada orang mintak BURGER BIASA dia akan sentiasa dengar sebagai burger special..Adehhh...Sah pekak kot abang nie.. Takpela..Kesian dia..Muda-muda lagi dah tak dengar...Next time kalau kami nak beli burger,tak perlu la sebut BIASA.. lol

Okay...tue je..Thanks kerana membaca...

4 comments:

  1. LOL. Serius lawak kot.
    Boleh pulak korang buat eksperimen!

    ReplyDelete
  2. haha..bile dengan Hazira..otak ligat nak buat bende pelik2...

    ReplyDelete
  3. Eh, entah2 sebab ko customer baru, dia boleh la buat camtu. Hazira dah penah kena, so kalau dia buat lagi kantoi la dia. Haha.

    Muka hensem tapi tak jujur. Reject!

    ReplyDelete
  4. betul tu...kitaorang pon pk cmtu gak..customer baru boleh la dipermain2kan..ah!xsuka sikap abang tu..

    Memang reject pon Fath..haha

    ReplyDelete