Friday, February 25, 2011

my birthday

Semalam adalah hari jadi saye!! So,memang banyak dapat wish dari family,kawan-kawan,secret admirer and orang tak berape nak kenal..haha..But,the point is saya memang terharu dengan wish dari anda semua... Nampaknye saya dah semakin tua..tapi di hati masih muda okey... :)

Kalau nak tau, 24/2 adalah paling significant bagi saya kerana nombor tersebut terdapat pada no kereta saya dan juga nombor telefon saya.. my phone start at 012-224 (boleh dilihat ade 24/2 di situ).. Ni gmbr kereta saye..


So,itu sahaja nak cakap..Terima kasih banyak2 atas wish tersebut... Harap-harap tahun ini akan lebih meberi makna kepada saya dan keluarga.. till then.. xoxo

Wednesday, February 16, 2011

Main kira-kira nama..

Korang penah main tak kira-kira nama dengan orang yang korang minat ke..ha..saya dulu-dulu memang main bende ni kalau minat seseorang.. Yela nak tengok berapa peratus keserasian kami..hehe...sebenarnya,benda nie tak betul pon.. just saja main-main nak seronok-seronok...tadi saya macam tiada mood nak buat keje.. so,buat la bende nie..maaf ye terpakse tutupkan nama lelaki tersebut... Dia adalah lelaki yang saya minat sekarang ini.. Huhu..tapi dia tak tahu pon saya suka dia... Jadi nak tengok tak peratus keserasian kami..tadaaa...

Kalau nama orang itu di atas maknanya kita tengah kira peratus berapa banyak orang itu suka kita..Contoh macam nie:

nama sapa yang saya guna nie rahsia tau...tapi orang tu adalah jejaka yang saya suka.. =)

then nama saya pulak diatas nak tengok berapa banyak saya suke dia..huhu.. :


Cuba lihat keputusan di atas..Dia 91% saya 91%..ha,kan namanya saling suka menyukai..Sehati sejiwa lagi tuh...Haha..Okey ini bukan la yang betul ye... Saja main-main.. Kalau anda nak tau orang yang anda suka tu suka kat anda ke tak.. Pegi tanye sendiri..Haha..Ni nak buat nama pompuan dengan pompuan pon bole..Ikut suke.. lol

Note:Nama yang di padamkan adalah nama lelaki..Seorang yang saya minat.. Bukan artis mahupun orang kenamaan.. Dia adalah seorang yang saya kenal rapat..Okey...tu je..

Untitled

Mula-mula nak start tulis post kat sini ,tak tau nak tulis tajuk ape..Usually saya akan start dengan tajuk dahulu. Well,blur kot fikiran nie.. First of all, my hp rosak and lost all the contact numbers.. Maaflah kawan2..Saya tak ingat no kamu-kamu semua...Saya tak sehebat itu untuk menghafal nombor2 anda..Even,no jejaka idaman hati saya pon,saya tak ingat no dia..Jadi,jika anda membaca post ini,tolong tinggalkan no telefon k...PM kalau ade yang segan nak bagi no takut ade orang usha lepas tu..haha...

Esok saya ada meeting sepanjang hari..Saya dan tutor lain uruskan dengan bantuan dr aziz..Hope everything berjalan lancar..Amin...

Last,satu persoalan bermain di fikiran ini...Kenapa bila dah tutup buku tentang orang itu,kira macam malas nak layan dah hal-hal berkaitan dengan orang itu..Orang itu datang dan bertanya semula...Why they always come at the wrong time and at the wrong place...Tak paham..Once buku dah buka,bukan senang nak tutup balik tau.. Please..please...please...Jadikan buku ini dengan ending yang baik semoga mudah untuk saya tutupkannya..Paham tak? Kalau mana tak paham,tak mengapa..Saya memang tidak pandai express apa dalam hati ini dalam bentuk tulisan...and always act like fool in front of the person I like..Just to make sure,that person didn't notice that..dan ayat di perenggan ini juga tunggang terbalik sebab saya takut orang bole bace isi hati saya..


Note:Tetapi saya selalu tulis isi hati saya di twitter...Dengan sangat takde tapisannya...haha..Kalau selalu nak tau apa ade dalam hati saya,follow my twitter k...
http://twitter.com/#!/kemashady Twitter saya adalah private..Sila follow jika anda nak baca status saya okey?

Thursday, February 10, 2011

Hari yang meletihkan..

Saya letih harini...Banyak perkara yang tak settle lagi...Ya Tuhan,permudahkanlah perjalanan majlis kami nanti..Amin...

Sebenarnya sekarang ni saya sangat sibuk dalam menguruskan meeting..Meeting untuk next week..Banyak gak cabaran nak sediakan meeting ni..Saya memang sukakan cabaran tapi kadang-kadang kalau dah penat sangat, ianya akan terselah di muka. Aduiii...

2 hari lepas mama call kate kenape muka nampak letih masa balik cuti CNY lepas..Mungkin disebabkan saya banyak fikir tentang meeting dan proposal saya..

Note tentang progress proposal: Proposal pon dah nak hampir siap cuma tunggu di edit dan betulkan grammar je..Alhamdullilah..

So...mama pon nasihat...Belilah SK 2..Waaa..mahal kot jenama tu..tapi memang nampak macam best je..Hehe.Tengoklah nanti macam mane..So far kena jimat cermat kerana saya dalam proses mendapatkan "BOYFRIEND BARU"...Tak sabar kot... Abes dah duit gaji dilaburkan nih..ekekeke....

So..kalau nak tau "BOYFRIEND BARU" itu siapa atau apa..Nantikan kemunculannya... *Haish bila "awak" nak sampai nih*

Okey..tu je...daaaa.... *nak balik dah*

Wednesday, February 9, 2011

Lelaki itu...Part 2

Maafkan saya wahai rakan-rakan sekalian kerana saya tidak menyambung cerita "Lelaki itu.."Saya janji nak update esok tapi disebabkan hari esok itu adalah hari saya pulang ke rumah maka smpai sekarang baru ade mase nak update cerita ini.Sory....huhu..

Okay...mase Rabu hari kejadian..memang saya dah janji nak test abang tue..So..sampai kat kedai tu terus order kat abang hensem tuh..

Saya:"Bang,saya nak burger satu..Biasa je tau bukan special" *Cakap dengan begitu jelas dan terang*

Abang burger: "Okey"

Tetibe dalam tengah menunggu abang tu masak burger,muncul la Hazira..Dari jauh dah tersenyum kambing.. hehehe..Dalam hati dia,pasti teringat janji kitaorang malam sebelumnya.. :-p Then,Hazira terus order..

Hazira: "Eh Kema..Aku rase dia buat burger special tuk ko la"

Dari jauh saya nampak abang tu pecahkan telur..Dalam hati terus berkata "Haish abang nie,biar betul"

Abang burger: "Dik,burger dah siap"

Dengan hati yang agak berdebar,saya pon terus menghampiri abang itu.Saya pon menghulurkan duit RM2.30. Sebab itu adalah harga burger biasa.

Abang Burger: "RM2.70 la dik"

Saya: "Hah?? Saya mintak burger biasa tadi"

Abang burger: "Ni burger special dik..Maaflah,dah terbuat.Camni ni??"

Disaat itu,saya memang rasa abang nie nak menipu nih..Panas je hati nih..Hazira dari jauh dah tidak dapat nak menahan gelak..lol

"Takpe2,tunggu Hazira punye burger"


Abang burger berkata kepada Hazira: "Dik,dah siap adik punye burger.RM2.30 ye."

So,Hazira pon bayar la RM2.30 je..Time tue kami berdua  mengagak yang abang tu tersalah cakap sebab kami ingatkan burger Hazira pon special jugak. Kami pon tergelak-gelak ingatkan abang tu dah pening or nyanyuk sebentar.Hehe..*Jahat kami nih*


Sampai kat umah Hazira pon nak makan burger die..

Hazira: "Eh,memang bukan burger special la kema...Burger daging biasa je...Takde telur!!"

Eh..apesal abang tue buat ko punya betul..

Hazira: "Ntahlah..tadi aku cakap kat abang tu nak BURGER BIASA 1"

Hurmm...nampaknya abang tu memang pekak la..Nak tau kenape?? Kiranya bila ada orang mintak BURGER BIASA dia akan sentiasa dengar sebagai burger special..Adehhh...Sah pekak kot abang nie.. Takpela..Kesian dia..Muda-muda lagi dah tak dengar...Next time kalau kami nak beli burger,tak perlu la sebut BIASA.. lol

Okay...tue je..Thanks kerana membaca...

Tuesday, February 1, 2011

Lelaki itu...

Abang jual burger yang hensem :

Yatie: "Kema saya rasa abang jual burger tu macam tipu saya la"

Saya: "Eh,nape ?"

Yatie: "Takde la..Haritu saya beli burger kat abang tue..Saya cakap nak Burger Biasa satu! Then,tetibe die buat burger special.Saya cakap la..Abang saya nak burger biasa je. Abang tu jawab.."ala dik,dah terbuat la". Saya pon nak tak nak terpaksa la amik..Bayar RM2.70..Kene bayar lebih RM0.50. So,harini dah cakap nak burger BIASA satu..Tapi still jugak buat burger special.."

Hazira: "Agaknya abang tue tak boleh lepaskan telur dari tangan die kot..haha..Tapi sayang la..Abang tu muka  hensem tapi pekak!Adehhh...lol"
Note:*Abang tu memang hensem*

Saya dan Yatie hanya boleh tergelak jela bila dengar jawapan dari Hazira yang spontan itu!.

Tapi harini kami ade agenda..Nak test abang tue..Dia sahaja ke buat special atau die memang betul-betul pekak..hehehe..Nakalkan kitaorang..Kalau nak tau apa kesimpulan kami..nantikan esok..hihi