Sunday, January 16, 2011

My Girlfriend Is A Gumiho

Hye semua..Korang ingat lagi tak cerita Boys Over Flowers?Bestkan cerita tu..So,pada sesiapa yang minat giler tengok cite Korea..Nie ade lagi satu cita Korea baru yang best..tajuk dia My Girlfriend is a Gumiho...Cita nie dilakonkan oleh Lee Seung Gi dan Shin Min Ah.Mereka sangat kiut okay!!hehehe..

Sinopsis:
Cha Daeng Woong(Lee Seungi) secara tidak sengaja melepaskan Gumiho,seekor rubah lagenda yang dikatakan suka memakan hati manusiaApabila dia mengetahui identiti gadis itu,dia melakukan pelbagai perkara gila-gila bagi menghalang Gumiho memakan hatinya.







Dalam cerita ini setiap watak mempunyai theme song masing-masing.Lagu-lagu soundtrack memang sangat best!!Tak rugi kalau nak download lagu ost diorang.Antara lagu yang saya suka ialah fox rain,trap,the person i love(miho theme). Ada juga lagu yang dinyanyikan oleh Lee Seung Gi..

Pencapaian:

Lee Seung Gi won Best Actor 2010 (SBS Drama Award)
Shin Min Ah won Best Actress 2010(SBS Drama Award)
Lee Seung Gi and Shin Min Ah won Best Couple 2010 (Hoi Hoi Couple)(SBS Drama Award)

*please tengok cerita ini kalau nak tau Hoi Hoi itu ape...heeeee =)

Kalau nak download lagu boleh refer website nie:http://starones.wordpress.com/2010/08/21/my-girl-friend-is-a-gumiho-ost/  (Kredit to:Starones)

So,pada yang belum tengok lagi..Sila tengok ye...Cita nie best..Sangat romantik...Love it!!

No comments:

Post a Comment