Friday, July 8, 2011

Sehari di Genting lepaskan tension!

Genting memang best..Sangat rekemen untuk siapa-siapa yang belum pergi. Best sume game die. Macam cockscrew (roller coaster besar), cyclone (roller coaster kecik), go-cart, pirate ship and banyak lagi la.. Kalau jenis tak boleh naik roller coaster baik xyah pegi la. Membazir je. So, kalau dah sampai sane try ur best main sume game yang free tuh. Kalau bayar tak yah naik la. Tapi kalau ade duit lebih bole je kan.. hihi.

So, jom tengok gambar-gambar kami disana. Korang akan dapat rase betape happynye kitaorng. Cuma ade yang tak best ialah cabel car tutup untuk maintenance. Ciss betul. Haha.. Game indoor ade  tak sempat nak main. Jadi nak pegi lain hai. Sape nak join???

















Thursday, June 30, 2011

MTV World Stage Malaysia 2011


MTV World Stage Malaysia datang lagi. Kali ini menampilkan artis-artis seperti 30 seconds to mars, pop shuvit, neon trees dan tak lupa the k-pop band BEAST. Okay, dah excited dah ni. Konsert ini akan diadakan di I-City Shah Alam pada 24 July 2011. 


Kalau nak beli tiket, mestilah mahal kan..Takpe..ade banyak cara boleh menang tiket. Ini cara-caranya:






1. Xpax 


Bagi peminat untuk berdiri peluang untuk mendapatkan pas percuma ke MTV World Stage Live di Malaysia 2011, hanya mengambil bahagian dalam mana-mana aktiviti berikut: - Daftar hari ini dan menyertai gelombang berjangkit daripada Kolony, yang pertama seumpamanya rangkaian SMS berasaskan sosial mudah alih dengan menghantar <nickname> Kolony ke 25333. Dari 16 Jun 2011 dan seterusnya, KFREN MTV dan mula KDING dan KBOMM semua yang anda boleh. Pengguna yang paling KDING dan KBOMM akan memenangi sepasang pas. Untuk maklumat lanjut mengenai Kolony, sila layari www.kolony.com.my -pelanggan Xpax, UOX & SOX  berpeluang untuk mendapat 2 pas PERCUMA di MTV World Stage Live in Malaysia 2011 dengan menghantar "MTV" ke 28881 dan tambah nilai minimum RM50 dalam tempoh promosi bermula dari 10 Jun 2011 hingga 15 Julai 2011. - Pas juga boleh didapati dengan hanya memuat turun kandungan yang relevan di Channel X, www. channelx.com.my .- Bermula dari 10 Jun tahun 2011, lawatan Xpax Facebook di www.facebook.com / xpaxfb untuk maklumat lanjut tentang bagaimana anda boleh mendapatkan pas percuma untuk acara tersebut.


2. MASTERCARD 


Dari 01-30 Jun, 1000 yang pertama baru atau sedia ada Debit MasterCard pemegang kad yang membelanjakan RM30 dan RM60 masing-masing pada kad mereka dan SMS dalam kemasukan mereka akan layak untuk dua pas di MTVWorld Stage dan Snowalk @ i-City. - Selain itu, dua pemegang kad debit masing-masing akan berpeluang untuk memenangi Rock  Pakej bernilai untuk dua orang. Pakej ini termasuk pas kepada pihak MTV World Stage, menaiki limosin ke  MTV World Stage dan berpeluang untuk bertemu dengan artis-artis sehingga tarikh penutupan & peribadi, dengan MTV VJ Holly dan eksklusif yang ditandatangani MTV cenderahati. 




- Kelayakan pemegang kad debit boleh mendaftar untuk pas dengan menghantar SMS dalam format berikut MCMTV <jarak> Nama Penuh <jarak> nombor kad pengenalan ke 33387 pada 30 Jun 2011. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi 03-5635-1391 (Isnin-Jumaat 10:00-17:00 tidak termasuk cuti umum).


3. TWISTIES - Twisties akan memberi pas di MTV World Stage LIVE di Malaysia 2011 melalui laman Twisties Facebook Malaysia. Untuk mengetahui bagaimana anda boleh memenangi lebih pas dengan Twisties melayari www.facebook.com / twistiesmalaysia untuk maklumat lebih lanjut.
4. MTV World Stage Asia


Melalui web http://worldstage.mtvasia.com/win.php anda juga boleh memenangi tiket dengan klik pada "Flight Cases" bila masa sudah tamat. Game ni susah sket sbb anda kene tunggu sejam baru dapat  main. Kalau terlepas memang nasib la.. Nak tau lebih lanjut lawatilah address yang diberikan. Free tiket ini berlansung sehingga 6 julai 2011.. Apa lagi...jom terjah..




Tuesday, June 28, 2011

2pm new song! Hands Up!

Selain Big Bang..saya juga sangat suka kumpulan 2pm. Paling minat sekali Taecyeon. Beast (jantan) abes! Hahaha... Tersuka die mase dengar lagu dia dengan baek ji young tajuk "My Ear candy". So, baru-baru ini diorang comeback dengan lagu baru yang best bertajuk "Hands Up". Mula-mula dengar macam tak berapa nak best. Lame-lame rase ok. Sape-sape tak penah dengar lagi jom layan lagu ni. Kalau kat Youtube MV diorang dah lebih 2 juta views. Okey lah tu kan. Ha..moh layan.

Boleh download mp3 kat sini : click this link   credit to heeya.






Gambar Terbaik Setakat Ini

Tempat menarik untuk berjogging
Seperti yang anda tahu.. Saya sudah pun memiliki DSLR berjenama Nikon model D3100. Kamera ini memang user friendly untuk beginner macam saya ini. Dengan kelebihan guide mode yang ada dalam kamera ini, "amateur photographer"  macam saya boleh mengambil gambar yang cantik dengan lebih mudah.

Semalam saya dan adik ke Taman Tasik Seremban. Taman ini berada di tengah-tengah bandar. Amat sesuai untuk beriadah dan tempat mengambil gambar. Kalau weekend memang ramai lah pengantin datang sini ambil gambar. Okay jom lihat gambar-gambar yang diambil semalam.

The Brain Tree

Permandangan di Taman tasik Seremban

Dream place Distance

Taman Tasik Seremban


Sunday, June 26, 2011

Testing DSLR D3100

Hari jumaat lepas, secara rasminya kamera DSLR Nikon D3100 telah menjadi ahli baru dalam keluarga kami. Perasaan terus berbunga riang apabila memegang kamera baru tersebut. Telah lama kamera DSLR ini diidamkan dalam family kami, baru Jumaat lepas dapat direalisasikan. Hehehehe...


So, bila dapat kamera baru mestilah testing-testing kan..Ini antara beberapa keping gambar yang diambil guna kamera ini. Cantik hasilnya. Boleh amik gambar potrait yang blur kat belakang tu. Masa bawak kamera ini keluar outing semalam, banyak mata memandang kami. Terasa ade skill pula kan bila orang pandang-pandang...hahaha.. *perasan*

Gambar yang lain akan di 'upload' kemudian sebab internet sangat slow.
Saya dan Izzah

makan-makan dengan kawan

Tuesday, June 21, 2011

Daesung please be strong!

Daesung is a korean singer member of Big Bang. About 2 weeks ago Daesung got into a car accident. Hyun is a guy that passed away in that accident. The police is investigating whether Daesung killed Hyun or Hyun died before Daesung run over him, since Hyun was on the ground before Daesung even get there. Still, the result of the investigation haven't come out yet. Let's hope that Daesung will be strong during this time..

Monday, June 13, 2011

Lagu yang dekat di hati

Ahakkszz... Agak jiwang ye tajuk di atas..Weheeehihuu... *malu-malu* Oke..oke..entah papekan..ahaha..  Sebenarnya saya macam dah takde idea nak letak ape dalam belog ini jadi teringat nak buat post berkaitan dengan lagu-lagu yang memang ada maksud pada saya. Kira macam bila berkumandang je lagu tersebut mula la nak tersengih-sengih,tersipu-sipu malu..ahaaaii.. lol Yela, ada meaning yang tersirat kan..Hehehe.. Nak tau tak lagu ape.. Jom sama-same terjah..

Friday, June 10, 2011

Alumni Survey for Biomedic..

Hye guys..
Nak minta tolong sikit. Boleh tak kalau korang (pelajar-pelajar Bioperubatan yang dah graduate) buat soalan survey ini. Soalan survey ini dibuat oleh Universiti Malaya.  Survey ini adalah penting untuk penilaian terhadap program Bioperubatan ini. Cara-cara nak buat survey:

Wednesday, June 1, 2011

3 kredit kad!!

Harini memang hari bersejarah la sebab tak pasal-pasal saya memiliki 3 kredit kad..Percaye tak? Ceritanya begini, pada minggu lepas saya dapat panggilan dari Maybank dalam 6.30 petang macam tu.

Orang Maybank: Cik A*ma ke??
Saya: Ye bercakap. Kenapa ya?
Orang Maybank: Boleh tak Cik datang Maybank untuk ambil kredit kad.
Saya: Bila pulak saya apply kredit card ni?
Orang Maybank: Cik staff Maybank ke?
Saya: Ha'ah. *tapi saya dah berhenti tahun lepas*

Rupanya-rupanya saya terlupa bahawa semua executive Maybank akan dapat kredit kad. So,tadi saya pergilah amik kat Maybank.Terkejut saya bila dapat tahu saya akan dapat 3 kredit kad yang semuanya PLATINUM! Pergghh..tersedak jugak lah bile tengok. Pastu tanye kredit limit saya. Dia cakap sampai RM1*,***. Dasyat-dasyat. Tapi yuran tahunan die dasyat jugaklah kan..Sampai RM1500. Adehh...pening. Tapi saya memang nak pulangkan kad kredit ni tak lama lagi. Maybe guna 1 je. Sekarang ni terasa macam kaye pula. Boleh je nak pegi shopping sekarang ni..Hahaha... Saya ada American Ekspress Platinum,Petronas Platinum Visa dan juga Maybank  Visa Platinum. Untuk pengetahuan anda,jika anda ingin memiliki American Express Platinum anda perlu mempunyai gaji sebanyak RM10K sebulan atau total RM120,000 setahun. Rasa macam sayang nak surrender  kad ni tapi yuran dia mahal sangat. Tak mampu!Hehehe..Anda bagaimana? Sudah ada kredit kad??

Monday, May 30, 2011

Nora Elena (Drama Adaptasi Novel)

Synopsis Nora Elena

Sepuluh tahun yang lalu, kesucian Nora Elena dinodai. Andai masa boleh diulang kembali, pasti jiwanya tidak punah. Tapi dia sedar, takdir hidup tidak memihak kepada sesiapa. Saiful Idham, tunangnya pergi kerana tragedi ini. Tiba-tiba muncul Seth menawarkan diri utk menjadi suaminya. Nora Elena keliru…
Ternyata doa Seth dimakbulkan. Sepuluh tahun dia menjejaki gadis itu. Nora Elena, cinta yang bermula dari pandang pertama. Namun kenyataan tidak seindah impian. Hangatnya asmara Seth, namun hanya dia yang terbakar sendiri. Rasa cinta isterinya tidak dapat disentuh walaupun hakikatnya mereka berkongsi ranjang yang sama. Jiwa lelakinya merintih. Nora Elena bagai bayang-bayang yang tidak dapat dipegang.
“Hakikatnya, aku suami dan kamu isteri. Perkahwinan ini adalah simpulan mati. Hanya maut yang akan memisahkan kita berdua.” tegas Seth.
Tapi mengapa Elena menjadi wanita asing dalam perkahwinan ini? Rahsia yang selama ini disimpan kemas akhirnya terbongkar. Sebenarnya… Sethlah lelaki durjana itu. Menodainya atas alasan kerana kasihnya yang suci! Benarkah?
Dari kiri:Aaron Aziz,Siti Saleha dan Zul
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
So far,setakat ni saya memang ikuti drama ni. Best okey. Jalan cerita dia memang menarik. Saya memang minat lah kalau drama kawin-kawin paksa ni. Pastu salah sorang cuba mengorat. Bercinta mase kawin lagi indah saya rasa. hehehe.. Drama ini ditayangkan di TV3 setiap hari Isnin hingga Khamis jam 7.00 malam. Saya dan rakan-rakan serumah yang lain memang melekat la kat depan tv tengok cite nih. Best2..Pada sesiapa yang belum tengok lagi,saya sarankan tengok. Kalau dah terlepas banyak episod tu boleh la melayari www.tv3.com.my untuk menonton secara online. Tak rugi tengok. Percayelah! :) 
OST cita ini dinyanyikan oleh Erry Putra juga merupakan pelakon didalam drama ini. Beliau berlakon sebagai inspektor polis bernama Amir (nama adik saya.. lol). Jom layan lagu nih. 

Ni lirik dia..Mari nyanyi bersama..

Berikan ku waktu untuk bersamamu
Meniti hari…
Tak puas bagiku
Dan kau pun berlalu
Tinggal ku sendiri…
Gelap seluruh jiwaku..
{hooo…}
Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…
ohoo..
Kau yang kukenali
Dan kini menjadi
Insan yang lain
Dulu kau berjanji
Kan hidup semati
Meniti hari…
Semuanya telah berakhir
ohooo..
Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…
hooo…
Semuanya telah berakhir…
{Wooo woo.. woo..}
Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…
Oh.. Kasih…



Blog kemashady ditutup!

Hye semua,

Seperti tajuk di atas,saya mengumumkan bahawa blog kemashady di wordpress telah ditutup buat selama-lamanya. So,untuk sekarang ini akan lebih tertumpu pada sayaceritakamubaca (dot) blogspot (dot) com. Agak sukar untuk saya mengawal kedua-dua blog. Jadi, saya akan guna blog ini sahaja. Maaf jika ada kesulitan pada blogger terpakse delete my blog link dekat blog anda. Harap anda memahami saya. Hoho!

And sorry juga kerana sudah lama tak update. Minggu lepas sangat busy dengan conference sampai tak cukup tangan. Hehe..Jadi,minggu ini baru dapat bernafas,Fuh! :)  Ha,ni ade bukti saya join conference. Tadaa... Saya juga adalah ajk untuk conference ini. Conference of Pharmacology and Physiology 2011. Saya present projek tahun akhir saya di conference ini.

saya dan poster

Monday, May 9, 2011

2nd stage Biasiswa Yayasan Khazanah

Seperti mana tajuk diatas..boleh simpulkan bahawa saya berjaya ke second stage..Seyes memang tak sangke boleh pegi second stage nie..Persaingan sangat2 la dasyat2... Kalau nak tau,seramai 5000 apply tuk scholar nie pada 2011 cuma seratus lebih je diterima ke 1st stage.Dasyat tak tu?? Ini adalah jumlah gabungan kepada sume jenis biasiswa tidak kira Watan,Global,Merdeka atau lain-lain la. So,selepas menghadiri 1st stage yang melibatkan IQ test yang teramatlah susah..Alhamdulillah berjaya ke 2nd stage..

So,second stage nie diadakan di PNB Darby Park Hotel. Okey,ini adalah hotel 5 bintang ye kawan-kawan..See,betapa kaya Khazanah ni. Siap interview kat hotel 5 bintang. Yela,sesuailah kan dengan biasiswa ini kerana menurut kata orang Khazanah,biasiswa mereka adalah paling MAHAL di MALAYSIA.
Hotel kat tengah-tengah KL. 5star nih (gambar diambil sendiri ye)
So,pagi-pagi dah bertolak dari serdang ke hotel ni. Pegi sengsorang je :( Takpelah,kena berdikari ye tak? So,bila sampai sana daftar name. Rupanya-rupanya interview pada hari tersebut hanya untuk postgraduate tidak kisah biasiswa jenis apa (ada Watan ada Global). So,nak tau berape orang dapat?? Hanya 19 orang je! Sikit kot. Okay,mase sampai sempat ber-minggle dengan dorang. All of them very friendly. Dapat kenal2 dengan orang baru sambil-sambil tuka-tuka pendapat.

Apa yang kami buat pada hari tersebut:
1. Sesi pagi: Interview sorang-sorang
2.Tengahari:Makan buffet kat tingkat 39..Wow,lunch kat 5 star hotel surely give you a different feeling. :)
3.Sesi petang 1: Group presentation.Ikut kumpulan masing2..Saya kumpulan kuning.
4.Sesi petang 2: Name a group member yang korang nak eliminate and lastly buat 1 proses macam mana nak tingkatkan persembahan kumpulan korang.

So,overall adalah pengalaman yang best. Tak harap pon dapat 3rd stage dimana stage final tuk watan. Saya apply Watan ye kawan-kawan. So,result akan kuar within this week. Memang harap tak dapat langsung. Hehe..Nak tau kenapa,adalah sebab2nya ye. Even dapat pon,mungkin tak pegi. Kalau pegi pon and memang betul2 dapat scholar ni still tak nak amik because dorang punye rules amat lah "wow".Not suit me at all. But so far,experience ni saya takkan lupa sampai bila-bila. :) 

Note:Kalau terpilih 3rd stage,saya akan tulis ye.Kalau takde tu,maknenye tak dapat lah..hehhehe

Monday, April 25, 2011

Status Sultan

Rupa-rupanya zaman kesultanan Melaka lagi dah guna Facebook.. :p 
*just for laugh*

Thursday, April 21, 2011

Gambar di web medic

Sukanye bila gambar di web medic dah ditukarkan kepada yang lebih okey.. So,pada siapa2 nak contact saya untuk urusan kerja bolehlah guna email medic saya. Sejak2 nama diiklankan dalam web medic nie,memang selalo dapat surat dan email dari suppliers,  application nak jadi student (padahal saya title DR pon takde lagi TT_TT) dan macam2 lagilah.So nie la gambar saya:

image

Link: http://www.medic.upm.edu.my/index.php?option=com_content&task=view&id=663&Itemid=430

Thursday, April 14, 2011

1st stage Khazanah Watan Scholarship

Saya akan menghadiri 1st stage process for Khazanah Watan Scholarship pukul 2.30pm petang nie. Well,dengan Google sepanjang 2 3 hari ini,saya mendapati bahawa saya akan amik exam more or less like IQ test today. Can't wait for that. Wish me luck. :)

Friday, April 8, 2011

Happy Birthday Baby Aisya

Semalam harijadi aisya dan Amir!!!. So,hari sabtu nie ade majlis kenduri kensyukuran dan sambutan birthday Aisya dan adik saya Amir.So,ini adalah hadiah untuk dia. baru beli semalam. Hihi.. Kalau siapa-siapa free esok datang la ye.

Kasut Nike! =)

Ni la Aisya!

Monday, March 14, 2011

Meeting

Selama 2 minggu ini jadual meeting saya penuh.. Kalau tengok diari pon boleh nampak berderet-deret jadual meeting. Ini disebabkan jabatan kami tengah melihat semula course Biomedic supaya disesuaikan dengan kehendak terkini dan keperluan KPT. Junior nanti akan merasa subjek2 menarik seperti Forensik dan lain-lain.. Dalam hati terasa jeles kat mereka tapi tidak mengapa kerana saya telah berjaye bergaraduat pon..Hehehe.. Semua ini perlu disiapkan sebelum September kerana mulai tahun 2011 ini semester pertama akan bermula September dan berakhir bulan Februari. Dan semester kedua bermula March hingga September. Cuti panjang akan dianjakkan kepada Julai jika tidak silap saya.. Jadi , tidak hairanlah mengapa meeting saya akan ada setiap hari.Berusahe Cik Kema!

Okey dah hampir pukul 2. Perlu naik ke dewan peperiksaan untuk menjaga peperiksaan subjek Radiation Biology. Lain kali saya tulis lagi. ;)

Tuesday, March 8, 2011

Lama tidak menulis

Hai semua!!

Lame dah saya tak berceloteh di sini.. Bukan busy cuma saya tak ade idea apa nak tulis kat sini. Hari-hari saya mesti bukak blog nie...Macam dah jadi kewajipan utama..hihi Sebenarnya, lepas birthday saya 2 minggu lepas terus takde mood nak menulis..Tak taulah sebab ape.. Mungkin terlalu heppy sebab something..Sebap ape ye??Aha..itu yang kite tak tau tuh...haha.. *merepek je cik kema ni*

Selema 2 minggu lepas,tak banyak benda menarik berlaku... Cuma tue lah... Saya makin rapat ngan kawan saya sorang ni..Dulu saya benci giler2 kat dia... Nak cakap pon tak mau.. Sekarang dah jadi bestfriend.. Best plak kawan ngan die rupanye... Actually,saya epy sebab inilah.. Sebab akhirnya Tuhan buka mata saya. Kadang-kadang kalau tak suka tu,lama-lama nanti jadi suka...hehehe... Bukan suka nak jadi girlfriend boyfriend okey.. Cuma jadi kawan  baik...Dulu saya ada kawan baik jugak... Now,die dah semakin jauh.. Maybe dia dah tak ingat saya bestfriend dia lagi ke tak.. *harap-harap dia ingat la*

Dalam dunia ni,kalau kita tak suka sesuatu,jangan terus cakap tak suka sangat-sangat.. Sebab 1 hari nanti sure suka.. Jadi, marilah kita berhati-hati jika tidak suka pada orang itu okey... Ha,bukan orang je tapi dengan barang-barang pon.. Contohnya,ada orang tu kutuk abes wanita-wanita bertudung yang pakai tudungnya singkat-singkat.. Last-last dia pon pakai same jugak.. Ape daa... So,apa pon dalam dunia nie marilah bersikap sederhana k..


Okay,...itu sahaja setakat ini...Tata  ;)

Friday, February 25, 2011

my birthday

Semalam adalah hari jadi saye!! So,memang banyak dapat wish dari family,kawan-kawan,secret admirer and orang tak berape nak kenal..haha..But,the point is saya memang terharu dengan wish dari anda semua... Nampaknye saya dah semakin tua..tapi di hati masih muda okey... :)

Kalau nak tau, 24/2 adalah paling significant bagi saya kerana nombor tersebut terdapat pada no kereta saya dan juga nombor telefon saya.. my phone start at 012-224 (boleh dilihat ade 24/2 di situ).. Ni gmbr kereta saye..


So,itu sahaja nak cakap..Terima kasih banyak2 atas wish tersebut... Harap-harap tahun ini akan lebih meberi makna kepada saya dan keluarga.. till then.. xoxo

Wednesday, February 16, 2011

Main kira-kira nama..

Korang penah main tak kira-kira nama dengan orang yang korang minat ke..ha..saya dulu-dulu memang main bende ni kalau minat seseorang.. Yela nak tengok berapa peratus keserasian kami..hehe...sebenarnya,benda nie tak betul pon.. just saja main-main nak seronok-seronok...tadi saya macam tiada mood nak buat keje.. so,buat la bende nie..maaf ye terpakse tutupkan nama lelaki tersebut... Dia adalah lelaki yang saya minat sekarang ini.. Huhu..tapi dia tak tahu pon saya suka dia... Jadi nak tengok tak peratus keserasian kami..tadaaa...

Kalau nama orang itu di atas maknanya kita tengah kira peratus berapa banyak orang itu suka kita..Contoh macam nie:

nama sapa yang saya guna nie rahsia tau...tapi orang tu adalah jejaka yang saya suka.. =)

then nama saya pulak diatas nak tengok berapa banyak saya suke dia..huhu.. :


Cuba lihat keputusan di atas..Dia 91% saya 91%..ha,kan namanya saling suka menyukai..Sehati sejiwa lagi tuh...Haha..Okey ini bukan la yang betul ye... Saja main-main.. Kalau anda nak tau orang yang anda suka tu suka kat anda ke tak.. Pegi tanye sendiri..Haha..Ni nak buat nama pompuan dengan pompuan pon bole..Ikut suke.. lol

Note:Nama yang di padamkan adalah nama lelaki..Seorang yang saya minat.. Bukan artis mahupun orang kenamaan.. Dia adalah seorang yang saya kenal rapat..Okey...tu je..

Untitled

Mula-mula nak start tulis post kat sini ,tak tau nak tulis tajuk ape..Usually saya akan start dengan tajuk dahulu. Well,blur kot fikiran nie.. First of all, my hp rosak and lost all the contact numbers.. Maaflah kawan2..Saya tak ingat no kamu-kamu semua...Saya tak sehebat itu untuk menghafal nombor2 anda..Even,no jejaka idaman hati saya pon,saya tak ingat no dia..Jadi,jika anda membaca post ini,tolong tinggalkan no telefon k...PM kalau ade yang segan nak bagi no takut ade orang usha lepas tu..haha...

Esok saya ada meeting sepanjang hari..Saya dan tutor lain uruskan dengan bantuan dr aziz..Hope everything berjalan lancar..Amin...

Last,satu persoalan bermain di fikiran ini...Kenapa bila dah tutup buku tentang orang itu,kira macam malas nak layan dah hal-hal berkaitan dengan orang itu..Orang itu datang dan bertanya semula...Why they always come at the wrong time and at the wrong place...Tak paham..Once buku dah buka,bukan senang nak tutup balik tau.. Please..please...please...Jadikan buku ini dengan ending yang baik semoga mudah untuk saya tutupkannya..Paham tak? Kalau mana tak paham,tak mengapa..Saya memang tidak pandai express apa dalam hati ini dalam bentuk tulisan...and always act like fool in front of the person I like..Just to make sure,that person didn't notice that..dan ayat di perenggan ini juga tunggang terbalik sebab saya takut orang bole bace isi hati saya..


Note:Tetapi saya selalu tulis isi hati saya di twitter...Dengan sangat takde tapisannya...haha..Kalau selalu nak tau apa ade dalam hati saya,follow my twitter k...
http://twitter.com/#!/kemashady Twitter saya adalah private..Sila follow jika anda nak baca status saya okey?

Thursday, February 10, 2011

Hari yang meletihkan..

Saya letih harini...Banyak perkara yang tak settle lagi...Ya Tuhan,permudahkanlah perjalanan majlis kami nanti..Amin...

Sebenarnya sekarang ni saya sangat sibuk dalam menguruskan meeting..Meeting untuk next week..Banyak gak cabaran nak sediakan meeting ni..Saya memang sukakan cabaran tapi kadang-kadang kalau dah penat sangat, ianya akan terselah di muka. Aduiii...

2 hari lepas mama call kate kenape muka nampak letih masa balik cuti CNY lepas..Mungkin disebabkan saya banyak fikir tentang meeting dan proposal saya..

Note tentang progress proposal: Proposal pon dah nak hampir siap cuma tunggu di edit dan betulkan grammar je..Alhamdullilah..

So...mama pon nasihat...Belilah SK 2..Waaa..mahal kot jenama tu..tapi memang nampak macam best je..Hehe.Tengoklah nanti macam mane..So far kena jimat cermat kerana saya dalam proses mendapatkan "BOYFRIEND BARU"...Tak sabar kot... Abes dah duit gaji dilaburkan nih..ekekeke....

So..kalau nak tau "BOYFRIEND BARU" itu siapa atau apa..Nantikan kemunculannya... *Haish bila "awak" nak sampai nih*

Okey..tu je...daaaa.... *nak balik dah*

Wednesday, February 9, 2011

Lelaki itu...Part 2

Maafkan saya wahai rakan-rakan sekalian kerana saya tidak menyambung cerita "Lelaki itu.."Saya janji nak update esok tapi disebabkan hari esok itu adalah hari saya pulang ke rumah maka smpai sekarang baru ade mase nak update cerita ini.Sory....huhu..

Okay...mase Rabu hari kejadian..memang saya dah janji nak test abang tue..So..sampai kat kedai tu terus order kat abang hensem tuh..

Saya:"Bang,saya nak burger satu..Biasa je tau bukan special" *Cakap dengan begitu jelas dan terang*

Abang burger: "Okey"

Tetibe dalam tengah menunggu abang tu masak burger,muncul la Hazira..Dari jauh dah tersenyum kambing.. hehehe..Dalam hati dia,pasti teringat janji kitaorang malam sebelumnya.. :-p Then,Hazira terus order..

Hazira: "Eh Kema..Aku rase dia buat burger special tuk ko la"

Dari jauh saya nampak abang tu pecahkan telur..Dalam hati terus berkata "Haish abang nie,biar betul"

Abang burger: "Dik,burger dah siap"

Dengan hati yang agak berdebar,saya pon terus menghampiri abang itu.Saya pon menghulurkan duit RM2.30. Sebab itu adalah harga burger biasa.

Abang Burger: "RM2.70 la dik"

Saya: "Hah?? Saya mintak burger biasa tadi"

Abang burger: "Ni burger special dik..Maaflah,dah terbuat.Camni ni??"

Disaat itu,saya memang rasa abang nie nak menipu nih..Panas je hati nih..Hazira dari jauh dah tidak dapat nak menahan gelak..lol

"Takpe2,tunggu Hazira punye burger"


Abang burger berkata kepada Hazira: "Dik,dah siap adik punye burger.RM2.30 ye."

So,Hazira pon bayar la RM2.30 je..Time tue kami berdua  mengagak yang abang tu tersalah cakap sebab kami ingatkan burger Hazira pon special jugak. Kami pon tergelak-gelak ingatkan abang tu dah pening or nyanyuk sebentar.Hehe..*Jahat kami nih*


Sampai kat umah Hazira pon nak makan burger die..

Hazira: "Eh,memang bukan burger special la kema...Burger daging biasa je...Takde telur!!"

Eh..apesal abang tue buat ko punya betul..

Hazira: "Ntahlah..tadi aku cakap kat abang tu nak BURGER BIASA 1"

Hurmm...nampaknya abang tu memang pekak la..Nak tau kenape?? Kiranya bila ada orang mintak BURGER BIASA dia akan sentiasa dengar sebagai burger special..Adehhh...Sah pekak kot abang nie.. Takpela..Kesian dia..Muda-muda lagi dah tak dengar...Next time kalau kami nak beli burger,tak perlu la sebut BIASA.. lol

Okay...tue je..Thanks kerana membaca...

Tuesday, February 1, 2011

Lelaki itu...

Abang jual burger yang hensem :

Yatie: "Kema saya rasa abang jual burger tu macam tipu saya la"

Saya: "Eh,nape ?"

Yatie: "Takde la..Haritu saya beli burger kat abang tue..Saya cakap nak Burger Biasa satu! Then,tetibe die buat burger special.Saya cakap la..Abang saya nak burger biasa je. Abang tu jawab.."ala dik,dah terbuat la". Saya pon nak tak nak terpaksa la amik..Bayar RM2.70..Kene bayar lebih RM0.50. So,harini dah cakap nak burger BIASA satu..Tapi still jugak buat burger special.."

Hazira: "Agaknya abang tue tak boleh lepaskan telur dari tangan die kot..haha..Tapi sayang la..Abang tu muka  hensem tapi pekak!Adehhh...lol"
Note:*Abang tu memang hensem*

Saya dan Yatie hanya boleh tergelak jela bila dengar jawapan dari Hazira yang spontan itu!.

Tapi harini kami ade agenda..Nak test abang tue..Dia sahaja ke buat special atau die memang betul-betul pekak..hehehe..Nakalkan kitaorang..Kalau nak tau apa kesimpulan kami..nantikan esok..hihi

Saturday, January 29, 2011

This story brings tears to my eyes.



Story on marriage life..

When I got home that night as my wife served dinner, I held her hand and said, I've got something to tell you. 
She sat down and ate quietly. Again I observed the hurt in her eyes.

Suddenly I didn't know how to open my mouth. But I had to let her know what I was thinking. 
I want a divorce. I raised the topic calmly.
She didn't seem to be annoyed by my words, instead she asked me softly, why?

I avoided her question. This made her angry.
 She threw away the chopsticks and shouted at me, you are not a man! 
That night, we didn't talk to each other. She was weeping. 
I knew she wanted to find out what had happened to our marriage. 
But I could hardly give her a satisfactory answer; she had lost my heart to Jane. I didn't love her anymore.
 I just pitied her!

With a deep sense of guilt, I drafted a divorce agreement which stated that she could own our house, our car, 
and 30% stake of my company.She glanced at it and then tore it into pieces.  
The woman who had spent ten years of her life with me had become a stranger. 
I felt sorry for her wasted time, resources and energy but I could not take back what
 I had said for I loved Jane so dearly. she cried loudly in front of me, which was what I had expected to see.
 To me her cry was actually a kind of release.
 The idea of divorce which had obsessed me for several weeks seemed to be firmer and clearer now.

The next day, I came back home very late and found her writing something at the table. 
I didn't have supper but went straight to sleep and fell asleep very fast because 
I was tired after an eventful day with Jane.

When I woke up, she was still there at the table writing. I just did not care so I turned over and was asleep again.

In the morning she presented her divorce conditions: she didn't want anything from me, 
but needed a month's notice before the divorce. 
She requested that in that one month we both struggle to live as normal a life as possible. 
Her reasons were simple: our son had his exams in a month's time and 
she didn't want to disrupt him with our broken marriage.

This was agreeable to me. But she had something more, she asked me to recall how 
I had carried her into out bridal room on our wedding day.
She requested that every day for the month's duration I carry 
her out of our bedroom to the front door ever morning.
 I thought she was going crazy. Just to make our last days together
 bearable I accepted her odd request.

I told Jane about my wife's divorce conditions. 
. She laughed loudly and thought it was absurd.
 No matter what tricks she applies, she has to face the divorce, she said scornfully.

My wife and I hadn't had any body contact since my divorce intention was explicitly expressed.
 So when I carried her out on the first day, we both appeared clumsy. 
Our son clapped behind us, daddy is holding mommy in his arms. 
His words brought me a sense of pain. 
From the bedroom to the sitting room, then to the door, I walked over ten meters with her in my arms. 
She closed her eyes and said softly; don't tell our son about the divorce. 
I nodded, feeling somewhat upset. I put her down outsidethe door. 
She went to wait for the bus to work. I drove alone to the office.

On the second day, both of us acted much more easily.
 She leaned on my chest. I could smell the fragrance of her blouse.
 I realized that I hadn't looked at this woman carefully for a long time.
 I realized she was not young any more. 
There were fine wrinkles on her face, her hair was graying!
 Our marriage had taken its toll on her. 
For a minute I wondered what I had done to her.

On the fourth day, when I lifted her up, I felt a sense of intimacy returning. 
This was the woman who had given ten years of her life to me.
On the fifth and sixth day, I realized that our sense of intimacy was growing again.
 I didn't tell Jane about this. 
It became easier to carry her as the month slipped by. 
Perhaps the everyday workout made me stronger.

She was choosing what to wear one morning. 
She tried on quite a few dresses but could not find a suitable one. 
Then she sighed, all my dresses have grown bigger.
 I suddenly realized that she had grown so thin, that was the reason
 why I could carry her more easily.

Suddenly it hit me... she had buried so much pain and bitterness in her heart.
 Subconsciously I reached out and touched her head.

Our son came in at the moment and said, Dad,
 it's time to carry mom out. 
To him, seeing his father carrying his mother 
out had become an essential part of his life. 
My wife gestured to our son to come closer and
 hugged him tightly. 
I turned my face away because I was afraid I might change my mind 
at this last minute. 
I then held her in my arms, walking from the bedroom, through the sitting room,
 to the hallway. 
Her hand surrounded my neck softly and naturally. 
I held her body tightly; it was just like our wedding day.

But her much lighter weight made me sad. 
On the last day, when I held her in my arms I could hardly move a step.
 Our son had gone to school.
 I held her tightly and said, I hadn't noticed that our life lacked intimacy.
I drove to office.... jumped out of the car swiftly without locking the door.
 I was afraid any delay would make me change my mind...I walked upstairs. 
Jane opened the door and I said to her, Sorry, Jane, I do not want the divorce anymore.

She looked at me, astonished, and then touched my forehead. 
Do you have a fever? She said. 
I moved her hand off my head. Sorry, Jane, I said, I won't divorce. 
My marriage life was boring probably because she and I didn't value the details of our lives,
 not because we didn't love each other anymore. 
Now I realize that since I carried her into my home on our wedding day
 I am supposed to hold her until death do us apart.
Jane seemed to suddenly wake up. 
She gave me a loud slap and then slammed the door and burst into tears.
 I walked downstairs and drove away.

At the floral shop on the way, I ordered a bouquet of flowers for my wife. 
The salesgirl asked me what to write on the card.
 I smiled and wrote, I'll carry you out every morning until death do us apart.

That evening I arrived home, flowers in my hands, a smile on my face, 
I run up stairs, only to find my wife in the bed - dead.
My wife had been fighting CANCER for months and I was so busy with Jane to even notice. 
She knew that she would die soon and
 she wanted to save me from the whatever negative reaction from our son, 
in case we push thru with the divorce.
-- At least, in the eyes of our son--- I'm a loving husband....

The small details of your lives are what really matter in a relationship.
 It is not the mansion, the car, property, the money in the bank. 
These create an environment conducive for happiness
 but cannot give happiness in themselves. 
So find time to be your spouse's friend and do those little things for each other that build intimacy.
 Do have a real happy marriage!

If you don't share this, nothing will happen to you.

If you do, you just might save a marriage.
Many of life's failures are people who did not realize how close they were
 to success when they gave up.

Credit to my friend azniza for this story..

Pesanan: Hargailah apa yang ada disekliling kita..Dont take this for granted..