Sunday, March 14, 2010

weekend yang bz..

sabtu:

berjalan sakan ngan yatie my housemate... we had fun dat day...pegi KLCC and Mandarin oriental Hotel.. pg hotel sbb nak attend event yang dibuat oleh University in London.. seyes smpai berbuih mulut asyik speaking je...haha...nak terbelit2 lidah..yela,dalam event di hotel tu sume orang putih je...x dapat la nak cakap melayu..tukang bukak pintu pon hotel xle cakap melayu..apekah??hahaha...sampai sesat2 nak cari ballroom..padahal ni da second time datang.

mmg seronok la dapat dengar tentang study in UK..tp bukanlah nak pg pon..saje gatal2 nak dengar..hikhik... nak tambah ilmu mane patot..improve English lagi sambil2 berborak dengan mat saleh UK tuh..

then,pg pulak exhibition di KLCC exhibition center. pasal postgraduate study...tapi undergrade study pon ade gak..banyak la university yang datang..amat meriah..bagai pesta hujung minggu..me and yatie hanye pg booth oversea je (bkn sbb perasan bagos..cume booth ini sahaje yg ade menawarkan postgraduate studies)...so,paham2 la kan...speaking lagi.. dari booth UK tuka pulak ke Japan,then ke USA masuk pulak German,then booth France..lastly Australia...ha,sume oversea je..so..seharian la speaking smpai terbawak2 dalam train..heheh..



ahad:

presentation kat symposium...mule budget x berdebar langsung...ha,bile sampai mase nervous x sudah smpai pening2 lagi skang and loya lagi...abes je presentation teros nak muntah...huhu..tapi anehnya ade ke judges cakap camnie:

judge: your final year project is about ketum right?

me: yes..

judge: no wonder you look happy and not nervous...

me:  (dalam hati)..what??? tak nervous die kate..bagai nak tercabut dah kaki nie... tp tak mampu nak cakap hanye senyum jela.. :-)

saya mase Q&A session senyum je memanjang..bukan ape..just nak look cute (perasan) and nak bagi dorang simpati supaye tak yah tanye bebanyak... tp mereka nak jugak tanye macam2..alahai..bagai kene tembak berdas-das tembakan peluru..soalan memang killer habes..tapi saye jawab dengan penoh senyuman.. sbb still nak nampak comel and bergaye walaupon nervous tahap kronik plus sedikit migrain diiringi tangan sejuk macam pegang ais..

judge: where do you get your plant??

me: from  Perlis..

judge: you should have license to do this you know...

me: we got license from Bukit Aman...

judge: angguk je..

ha..amik...saye bukan buat project sebarangan okey...ade license dari polis lagi menyatakan layak membuat research menggunakan daun tersebut...hehehe..

3 comments:

  1. kehkehkeh tergolak2 aku bc entry ko ni. sorry xjoin ko g klcc tu thanks sbb ajk. saje2 je tanya bukan nak pegi pun?? apekah??? mesti pegi!!! semoga dpt markah tinggi dlm fyp ko :-)

    ReplyDelete
  2. hahaha..eh...sharul next week ade lg..for UK uni only...mungkin pg jugak...hehe..maksud x pegi tu sbnrnye x nak tunjuk aku smgt sgt...hahaha..insyallah klu kite sume ade rezeki marilah ke sane beramai-ramai..buat kmpg nogori okey?

    fyp aku blm abes lg..tp thanx la..smalam tu hanyelah pertandingan antara university..2 berdebar semacam je...=p

    ReplyDelete
  3. aku neves tahap gaban kot mase present. tapape. bile abes present cam nyesal gile nie neves. heh~

    ReplyDelete