Tuesday, February 2, 2010

Symposium oh symposium

mesti korang tertanye-tanye apekah la makna symposium nih. so,disbbkan sy sndri pon xtau nak terang cmne…make google la kat tenet (kate ilmu di ujung jari kn…:-) )

so inilah maknanye:
  • a meeting or conference for the public discussion of some topic especially one in which the participants form an audience and make presentationsso…mmg la bkaitan dgn presentations symposium nih…akan ade 1 event besar2an dibuat di UPM for undergrad Biomedic di Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan. dimane..universiti tempatan dijmpt hadir(biomed student only) dtg memeriahkan symposium ini..so..kehadiran melibatkan UKM,UIA and so on…

    tp la kn yg x bestnye, sume student biomed UPM kene present…adooii… :-( da la byk keje..menambahkan lg keje…oh terima kasihlah kpd penganjur!!! wawawawa….wlaupon ptandingan ....adiah die DUIT...tp sy x ksh sgt pon..

    tgh pening sbnrnye nie nak wat abstract(ringkasan projek)..2 la yg melalut kat sinie…meh sy tunjuk abstract yg tgh dibuat.. klu korang phm bace..bagoslah..meh la join symposium nie ha..dgr scientist2 mude merepek..hahaha..(tmsk sy)

    tarikh: 13 March 2010 and 14 March 2010 ( snarnye nak g KLCC time nie…ade event lagi…aaa..sedih x dpt join)

    me will be presenting on 13 March..sesape nak tgk sy melalut sile la dtg..xjauh de UPM..KAT SERDANG….i will be in Physiology Category kot…sbb bak kate doktor ,My RESEARH under Neuroendocrine Physiology.

    In a nutshell, my research is all about finding the new ANTIDEPRESSANT DRUG FOR HUMAN…oh yeah… :-)

    image

    peribahasa arini: "tuah ayam nampak di kaki,tuah manusia sape yang tahu" bermaksud..rezeki seseorang itu ditgn Allah..jd jgnlah putus asa..sume org ade mase senang masing2..cume cepat atau lmbt je...sekian..
  • 4 comments:

    1. "dgr scientist2 mude merepek..hahaha.."
      Sangat lah best ayat ini!

      ReplyDelete
    2. haahaha...tetibe dapat idea berkate bgitu...aku kn agak sewel + klaka gitu..chewaaahhh....haha

      ReplyDelete
    3. Takpe, aku sangat suka.. memang pegi merepek pun XD

      ReplyDelete
    4. x sgke ko bstuju ngan aku...nie yg bangga nih..haha

      ReplyDelete